Om Luftvärmepump.org

Luftvärmepump.org är en webbplats som har till syfte att informera och dissekera den svenska luftvärmepumpmarknaden. Målet är att du som besökare ska lämna vår webbplats med en större förståelse för de saker man bör tänka på inför ett köp av en luftvärmepump. Vi ser gärna att du ger oss feedback på saker du tycker saknas eller är felaktiga. Välkomna till Luftvärmepump.org!

  Olagligt att installera själv

  Tänk på att du måste anlita en kyltekniker för att installera din värmepump. I vissa av Sveriges kommuner måste du även söka tillstånd för att ha en luftvärmepump.

  Hur fungerar en luftvärmepump?

  Tro det eller ej men utomhusluft som är flera minusgrader innehåller faktiskt värme. Luftvärmepumpar av hög kvalitet kan utvinna energi på temperaturer ner mot 20 minusgrader. Luftvärmepumpen bygger på samma teknik som luftkonditionering, det är även därför som den sommartid just kan användas som luftkonditionering. Pumpen fungerar som ett omvänt kylskåp. Den hämtar energi med hjälp av fläktar från utomhusluften. Luften värmer upp ett köldmedia och värmen överförs till luftbehandlare inomhus.

  Luftvärmepump - köptips!

  Dessa enkla tips hjälper dig att välja rätt luftvärmepump bland alla modeller som finns att tillgå på marknaden för värmepumpar. 1. Kontrollera hur mycket el luftvärmepumpen förbrukar. 2. Kolla upp hur mycket ljud värmepumpen avger. 3. Vad har luftvärmepumpen för verkningsgrad? 4. Vid vilka temperaturer kan den arbeta?